Back to Question Center
0

12 ting at overveje, før du franchiserer din restaurant

1 answers:
.
.
.
. access door control system.png?anchor=center&mode=crop&width=250&height=250&rnd=131575732090000000" alt="12 Restaurant Franchising Tips">

Som det siger siger: â € œimitation er den oprigtigste form for smigteriâ € ??. Hvis du er en restaurant franchisegiver med en ide, der er god nok til at blive imiteret, så vil franchisetagere rette op for at betale for retten til at bruge din franchiseâ € ™ s gode navn.

Dette er en af ​​grundene til, at franchiseringsverdenen er blevet så populær. Hvis du har en god forretningsidé for en restaurantfranchise, men du mangler tid og kapital til at udvide det, så kan du blive franchisegiver og få folk til at betale dig for at gøre dit navn endnu større. Og til gengæld kommer franchisetagere til at starte deres egen lille virksomhed.

Vidste du, at 10 procent af den amerikanske privatøkonomiske økonomi og 14 procent af beskæftigelsen i den private sektor kommer fra franchiseaftaler?. En ny franchise åbner hvert syv minutter i dette land, og franchiser tegner sig for over $ 1 billioner i salget hvert år.

Det hele lyder ideelt, ikke?. Let der, Ray Kroc. Der er mange ting at tænke på, før du starter en restaurant franchise. Her er 12 tips om restaurant franchising for potentielle franchisører at overveje.

Du vil ikke køre en restaurant som du plejede at

Så du kunne lide at gå i hver dag og lave nye opskrifter?. Har du haft rørende bord og kendskab til dine kunder?. De tider er forbi. Du er nu en virksomhed, der driver en restaurant franchise operation. Mens du stadig kan rulle ind i dit køkken eller cirkulere spisestuen, vil hovedparten af ​​din tid nu blive brugt til at rekruttere, starte og styre dine nye lokationer. Og hvis du ikke er en forretningsmand, er det måske ikke for dig.

Ledelsen behøver at være førsteklasses

Derfor betyder det, at de mennesker, du forlader for at manden, fortet skal være så godt til det - hvis ikke bedre. â € "end du. Det betyder at have en daglig leder, der er forpligtet til restauranten, en innovativ kok og enhver anden, der vil gøre de restaurantrelaterede funktioner, som du plejede at. Fordi du har et nyt job nu. Se det første tip.

Du skal bruge kapital til at komme i gang

Ironisk nok kan et venture du går ind på undgå opstartsomkostningerne måske have en høj. opstartspris. Du kan have brug for mindst $ 100.000 for at få din restaurant franchise startet. Størstedelen af ​​disse omkostninger vil være til din registrering og ansøgningsproces, da disse vil kræve juridisk rådgivning, som sjældent kommer billig. En føderal arkivering kan løbe op til $ 20.000, statsafgifter er et par få tusinde, og regnskabsafgifter (franchiseforetagender revideres hvert år) er op til $ 15.000. Thatâ € ™ s bare et minimum, og som en lille virksomhedsejer ved du intet, der nogensinde koster mindre , som du tror.

Du vil sandsynligvis nødt til at ansætte nye medarbejdere

Meget som du elsker at få dobbelt-platin hyppig flier status gå rundt om i landet for at oprette. franchises, du er også brug for hjemme. Hvilket betyder i det mindste, at du sikkert skal ansætte mindst en træner til at gøre det job for dig. Når nok franchiser er åbne, har du sandsynligvis brug for en franchiseforbindelse, som kan håndtere deres bekymringer og problemer, når de opstår. Hvis disse arenâ € ™ t ting du har råd til, kan franchising din restaurant ikke være for dig.

Du bliver nødt til at udfylde en FDD, og ​​det er bedre

Uafhængighedserklæringen var på en eller anden måde kun 1458 ord, men alt den føderale regering. sætte sammen efter det er mindst 40 sider. Franchise Disclosure Document (FDD) er ikke anderledes. Og hvis det ikke er alt perfekt, gæt hvad?. De sender det tilbage og får dig til at gøre det igen.

Der er en række regler, som du skal udlægge

Før du sidder ned til det dyr af et dokument, der er FDD, er du. igen skal du have alt kortlagt. Ikke kun de områder, hvor du planlægger at udvide ind, men hvor stort hvert område vil være. Andre ting at medtage, men på ingen måde er begrænset til: hvor længe vil din træning være, og hvem vil udføre det;. om franchisetagere skal købe udstyr fra din virksomhed. hvordan virksomheden vil blive markedsført;. Vilkårene for din franchiseaftale. royalties;. hvordan du vil beskytte proprietær information. og en ny organisationsstruktur, der gør det muligt for nogen for franchisetagere at rapportere til.

Forordninger Ændre mere end du tror

Selv fra by til by i hjemlandet kan ting som bygningskoder, der tillader agenturer og medarbejderskatter, ændre sig drastisk. "For ikke at nævne fra stat til stat. Californien og Illinois er de to mest berygtede stater for franchise regulering. Men selvom du ikke planlægger at udvide der, skal du lave flere lektier, end du tror, ​​du har brug for på de regler, hvor du udvider. Bedre være sikker end undskyld.

Du vil nok have brug for at leje en franchisekonsulent

Ja. Det er et egentligt job, og også en ret lukrativ. Store restaurantsejere er ikke altid gode forretningsfolk eller franchisegivere, og med så meget at overveje, kan du bedst tjent til at få hjælp udefra. Disse konsulenter betales for at hjælpe dig med at sammensætte din FDD, forskningsbestemmelser i andre stater. Skær ud ansøgere, og generelt gør alle de ting, der har været at give dig søvnløshed, siden du troede op denne skøre ide.

Din ide kan ikke virke overalt

Bare fordi folk i din by tror, ​​at begrebet dybfrit smør er den største ting i historien og står op ad blokken. for at få det, betyder det ikke, at folk overalt vil gøre det. Nogle byer kan allerede være mættet med stegte smørleverandører. Andre kan finde ideen oprørende og en alvorlig udfordring for deres kollektive strandlegemer. Popularitet er aldrig universel, så ligesom forskereglerne skal du undersøge kulturen og konkurrenterne, uanset hvor du planlægger at oprette butik.

Alt om din virksomhed skal være Duplicable

Alt. Fra layoutet til maden til de mennesker der arbejder der. Hvis du kører en "chef-drevet" ??. restaurant, vil det være svært at drive kokken til seks andre steder. Eller hvis din menu er alle â € œlocally hentedeâ € ??. og sæsonbetonede betyder det, at det er fysisk umuligt at duplikere din menu i andre regioner. Målet med en franchise er at give kunderne en identisk oplevelse i hver enkelt, og hvis din virksomhed har nogle underliggende begreber, der bare ikke kan duplikeres, er restaurant franchising måske ikke for dig.

Du skal gøre dine franchisetagere hjælp til markedsføring

Du er måske den eneste nationale (eller regionale) annoncekampagner. Men i din franchiseaftale bør du overveje at fastsætte en bestemt procentdel af indtægter, som franchisetageren skal bruge på markedsføring . I sidste ende er det også deres forretning. Ti til femten procent er ikke ualmindeligt som markedsføringsudgifter i franchiseaftaler.

Ikke alle, der ønsker en franchise, skal få en

Intet slår dit ego hurtigere end nogen, der kommer ind i din restaurant og siger â € œOMG!. Du laver den bedste mad i historien. Jeg er her hver dag, og jeg elsker hele din menu, og jeg vil gerne være ligesom du . Kan jeg være franchisetager? Â € ??. Vær meget forsigtig i disse situationer. Erhverv er forretning, og det kræver meget mere end lidenskabelig hengivenhed at lave et franchisearbejde. Sikker på, du vil have dem til at være så begejstret for din virksomhed som du er. Men hvis en franchisetager fejler, så gør det ondt i din restaurant franchise s mærke og kan ende med at gøre mere skade end godt.

Billede med jumpe på FreeDigitalPhotos. netto .

.
.
.

Matt Meltzer er professor i erhvervskommunikation ved University of Miami. Han er veteran fra De Forenede Stater Marine Corps og har en bachelorgrad i Business Administration fra UM, samt en Masters of Mass Communication fra University of Florida.

.
.
April 17, 2018